مدّت خوبی است که بازیهای آنلاین و چندنفره همچون Valorant در صنعت گیمینگ در جهان جایگاه پر رنگی پیدا کردهاند و طرفداران پروپا قرص خود را دارند. Riot Games کمپانی آمریکایی بازیسازی که تنها بازیهای چندنفرهی آنلاین در کارنامهاش به چشم میخورد و صاحب بازی معروف لیگ آف لجندز است، جای خالی بازیی در ژانر شوتر اولشخص (FPS) در محصولاتش حس میشد.
به همین دلیل از سال 2014 شروع به کار بر روی محصول جدید خود کرد. در تاریخ ۱۵ اکتبر 2019، در دهمین سالگرد بازی لیگ آف لجندز، با انتشار ویدئویی توسط یکی از تهیه کنندههای اجرایی به نام آنا، از بازی جدید خود به نام Project A رونمایی کرد. آنا این بازی را در سبک تیرانداز تاکتیکی توصیف کرد که هر کدام از شخصیتهای بازی تواناییها و قابلیتهای منحصر به فرد خود را دارند.
نسخهی اوّلیه و بتای این بازی در بهار ۱۳۹۹ تحت عنوان Valorant در اختیار برخی از استریمرهای جهان قرار گرفت و سپس با اندکی فاصله، به طور رسمی برای تمامی بازیکنان به صورت رایگان منتشر شد. ولورانت در واقع اوّلین بازی این کمپانی در این ژانر، تیراندازی اوّل شخص، میباشد. بسیاری از افراد ولورانت را با بازیهای شوتر دیگر مانند Counter-Strike: Global Offensive از کمپانی Valve و بازی Overwatch از Blizzard مقایسه میکردند و آن را ترکیبی از این دو بازی مینامیدند.

بازیکنان Valorant به پیش
پس از وقوع اتّفاقی مرموز در زمین به نام اوّلین نور (First Light)، مادّهای به نام Radiant منتشر شد. این مادّه هنوز کامل شناخته نشده و اطلاعات کمی از آن در دسترس است. امّا با بررسیهای انجام شده بر روی برخی از افراد، اثرات فوقالعادهی آن که تواناییهای مافوق طبیعی و خارقالعادّهای را به آنها دادهاست، مشاهده شد.
Valorant سازمانی است که پس از این وقوع این حاثه تاسیس شد. این سازمان افرادی را از سراسر جهان که از طریق این مادّه تواناییهای خاصی را کسب کرده بودند جمعآوری کرد. به این افراد Radiant گفته میشود. هر رادینت دارای مجموعهای از تواناییهای منحصر به فرد، منفعل و تهاجمی است. کاراکترهای Phoenix, Jett, Omen, Sage, Ryna, Skye, Yoru افرادی هستند که مستقیما قابلیتشان را از این ماده دریافت کردهاند.
امّا دیگر کاراکترهای بازی تنها به فناوری و تکنولوژی بدست آمده از این طریق، مانند بازوهای مکانیکی Breach، دسترسی دارند.

Valorant بازی شبیه به کانتر
Valorant بازی کاملا چندنفره و تیم محور است. بازیکنان در دو تیم ۵ نفره به عنوان مهاجم (اتکر) و مدافع (دیفندر) در نقشههای مختلف به رقابت میپردازند. گیمپلی این بازی شبیه به بازی کانتر است با این تفاوت که کاراکترها از تواناییهای خاصی برخوردار هستند. کاراکترهای بازی مامور (Agent) نامگذاری شدهاند و تعدادشان تا به الآن ۱۴ نفر است. تنها ۵ مامور در دسترس بازیکن تازه وارد میباشد و باقی ماموران با بازی کردن و دیگر راهها قابل دریافت هستند.
هر شخصیت دارای ۳ توانایی فرعی و یک توانایی اصلی (Ultimate) است. برای مثال قابلیت بمباران کردن منطقهای توسط مامور Brimstone، زنده کردن دوباره همتیمی کشته شده توسط Sage، و یا سمّی کردن مکانی با گاز توسط Viper نمونههایی از تواناییهای اصلی کاراکترها هستند. این ویژگی خاص بازی، بزرگترین دلیل اصلی تمایز ولورانت از بازی کانتر است.
تواناییهای فرعی نیز مانند اسلحهها در مدّت زمان ابتدایی قبل از شروع هر راند، قابل خریداری هستند؛ امّا تواناییهای اصلی به روشهای مختلف مانند کشتن دشمن، کاشتن و یا خنثی کردن بمب، مردن و غیره شارژ میشوند.
4 حالت مختلف بازی
در حال حاضر ۴ مدل مختلف در بازی Valorant وجود دارد. اوّلین مدل Unrated است که حالت معمولی بازی است. بدین صورت که تیم مهاجم بمبی را در اختیار دارند و باید آن را در ۲ الی ۳ مناطقی که با نام A ، B و یا C بر روی نقشه مشخص شده است فعّال کنند و از آن محافظت کنند تا منفجر شود. در صورتی که تیم مدافع بتواند بمب را خنثی کند، یا تمامی مهاجمین را قبل از فعال کردن بمب از بین ببرد و یا زمان بازی بدون کاشت بمب به اتمام برسد، مدافعان برندهی آن راند خواهد بود. این مدل دارای ۲۵ راند است و اولین تیم که ۱۳ راند را ببرد برنده نهایی بازی اعلام میشود.
مدل Competitive مانند Unrated است با این تفاوت که از سیستم رنک، یا رتبهبندی، برخوردار میباشد. در مدل Spike Rush بازیکنان با شروع هر راند دارای تمامی قابلیتها بجز قابلیت اصلی هستند. تمام اعضای تیم میتوانند بمب را بکارند و در هر راند اسلحهای به صورت شانسی به تمام اعضای تیم داده میشود که قابل تعویض با خرید اسلحهای دیگر، نیست. Deathmatch مدت زمان کوتاهتری نسبت به تمامی مدلها دارد و سریعتر است و حدوداً بین ۷ الی ۹ دقیقه طول میکشد.
این مدل که بیشتر تمرینی است بدین صورت است که ۱۴ بازیکن به صورت شانسی در نقاط مختلف نقشه ظاهر شده و تنها به کشتن یکدیگر میپردازند. کاشت بمب و استفاده از قابلیتها در این بخش غیرفعّال است. اوّلین شخصی که به ۴۰ کیل برسد و یا در پایان بازی بیشترین تعداد کیل را داشته باشد، برندهی بازی است.
دسته بازی بازیکنان
ماموران نیز به چهار دستهی دوئلیستها، نگهبانان، مبتکران و کنترلکنندگان تقسیم میشوند. توانایی دوئلیستها برای در خط حمله بودن و درگیری رودررو مفید است، نگهبانان در قفل کردن سایتها و محافظت از هم تیمیها در برابر دشمن تخصص دارند، کنترل کنندهها نیز خطوط دید دشمن را مسدود کرده و مناطق مختلف نقشه را تحت کنترل خود در میآورند، و در آخر مبتکران، به تیم برای هجوم به دشمن کمک میکنند و بر روی جمعآوری اطلاعات تمرکز دارند.
سیستم آنتیچیت یا ضدتقلبی که در Valorant از آن استفاده شدهاست Vanguard نام دارد. Vanguard در در ابتدا به دلیل مشکوک بودن به دسترسی به کامپیوتر بازیکن زیر سوال رفت. امّا رایوتگیمز اعلام کرد که این سیستم هیچگونه اطلاعاتی را بهرهبرداری نمیکند و برای اثبات آن، برای افرادی که باگها و آسیبهای این نرم افزار را گزارش دهند پاداشی در نظر گرفتهاست.

بازی از طراح team fortress
Valorant توسط آرت دیزاینر، Moby Francke که توسعهدهنده سابق شرکت Valve و طراح کاراکترهای بازیهایteam fortress 2 و half-life 2 بود، طراحی شده است. با توجه به سابقهی رایوت گیمز در سایر بازیها، از این کمپانی کمتر از این انتظار نمیرفت.
نوآوری و تفاوت دیگری که در Valorant نسبت به سایر بازیهای این ژانر دیده میشود رنگی بودن نارنجکهای دودزا (Smoke) است. در این بازی خبری از نارنجکهایی که توسط همهی کاراکترها قابل خریداری باشند نیست و تنها بعضی از ماموران، نارنجکهایی مانند کورکننده (Flashbang) و یا منفجره (Grenade) آنهم به عنوان توانایی فرعیشان را دارا هستند.
تلفیق رنگهای مختلف در گرافیک اسلحهها، اشیاء داخل نقشه، طرحهای دیوار، تکسچرها و … مانع کسلکننده بودن بازی از لحاظ بصری شدهاست. برخی از اسکین اسلحهها نیز دارای انیمیتهای خاص و جدید هنگام عوض کردن خشاب و کشتن دشمن هستند.
قهرمانان هرگز نمیمیرند (Sage : heroes never die)،
جایی برای فرار نیست (Sova : nowhere to run)،
شوخی بسه، تو مردی (Phoenix : joke is over you’r dead)
این جملات نمونه دیالوگهایی هستند که کاراکترها هنگام فعال کردن توانایی اصلیشان توسط صداپیشهی مخصوص خود گفته میشوند. دیالوگهای دیگری نیز در شرایط مختلف شنیده میشوند که در صورت توجه به این جملات، موجب دادن اطلاعات به همتیمی های خود میشود.
در صورتی که کمپانی Riot Games سیاستگذاریهای بازی لیگ آف لجندز را برای ولورانت نیز پیادهسازی کند، این بازی و کمپانی آیندهی درخشانتری را خواهند داشت. همچنین توجه کافی در زمینههای مختلف مانند به روزرسانیهای جذّاب، رفع باگها و تقویت مدام آنتیچیت، توجه به بازخوردها و فیدبکهای بازیکنان و منتقدان، ارتقاء گیمپلی، بالانسبودن کاراکترها و تبلیغات گسترده نیز باعث محبوبیت طولانی مدت ولورانت خواهند شد. متاسفانه سرورهای این بازی به دلیل مسائل سیاسی در کشورمان تحریم است و برای بازی کردن آن نیازمند استفاده از نرمافزارهای خاصی است.
0 نظر ثبت شده