انیمۀ سومالی و روح جنگل، یک انیمه اقتباسی از مانگای همین مجموعه است که از سال 2015 منتشر شده و هم اکنون نیز منتشر میشود. مانگای این مجموعه به اتمام نرسیده و در حال پخش است، طبیعتاً باید منتظر فصل دوم این مجموعه نیز باشیم. سومالی و روح جنگل یک کمیک اینترنتی به نویسندگی یاکو کوریشی است. این مانگا تاکنون در شش جلد جمعآوری شده است.
مانگا توسط شرکت کوامیکس (Coamix) انتشار یافته است. انیمه این مانگا در 12 قسمت به کارگردانی کنجی یاسودا، توسط استودیو ستلایت (Satelight) ساخته و منتشر شد. از دیگر آثار این استودیو میتوانیم به هلسینگ (Hellsing) و فیریتل (Fairy Tail) اشاره کنیم. تهیهکنندگی، پخش و انتشار این انیمه به سایر نقاط جهان بر عهده شرکت کرانچیرول (Crunchyroll) بوده است.

ارتباط کودکان با والدین
انیمۀ سومالی و روح جنگل در میان انیمههای زمستان 2020 شاید یکی از پرمحتواترینهای این فصل به حساب بیاید. در این انیمه موضوعاتی نظیر روانشناسی کودک، رفتارشناسی کودک، افکار و توهمات کودکان بیان میشود. همچنین انیمه علاوه بر مطرح کردن بحث ارتباط کودکان با والدین، بحث انسان و محیط زیست را نیز مطرح میکند. البته با همه محتواهای خوبی که دارد بی اشکال هم نیست که به آن خواهیم پرداخت.
ابتدای قسمت اول و در شروع داستان شاهد این موضوع هستیم که کودکی درمانده و تنها در جنگل توسط گولم پیدا میشود. کودک قصۀ ما که دختربچهای ضعیف و نحیف است گولم را پدر خطاب میکند، او را به عنوان پدر خود میبیند و دیگر دست از سرش برنمیدارد. با وجود اخطارها و هشدارهای گولم، دختربچه توجهی نکرده و همچنان او را دنبال میکند. اینها نشانههایی از وابستگی و نیاز شدید کودکان به والدین خود هستند.
بعد از این که سفر گولم به همراه دختر جدید خود آغاز میشود، نگرانیهای گولم را در هنگام مواجه شدن سومالی با خطر میبینیم. هرجا که دختربچه گم بشود، آسیبی ببیند و یا جانش در خطر باشد، گولم از تمام تواناییهای خود برای حل شدن مشکل استفاده میکند.
گولم که خود، نقش پدر را برای دختر بازی میکند، به سومالی و هرکس که از راه میرسد، میگوید گولمها احساس ندارند. بارها در داستان شاهد این هستیم که گولم با این که خود را موجودی بی احساس تعریف میکند اما حاضر است تا آخرین نفس همراه دختر باشد و جان خود را برای او به خطر بیندازد.
تمثیلی از پدر
میتوان گفت موجودی به اسم گولم تمثیلی از شخصیت پدر است. پدرها با این که در ظاهر موجودات بیاحساسی هستند اما از درون شاید از هر موجود دیگری احساساتیتر باشند؛ همانند شخصیت گولم در این انیمه. سومالی و روح جنگل به خوبی روابط و احساسات میان یک دختر و پدر را به تصویر کشیده است. این اثر همچنین به خوبی نشان داده است که والدین چه نقش و تأثیری در تربیت و رفتار با کودک خود باید داشته باشند.
انیمه حتی به موضوع طبیعت نیز پرداخته است. انسانها از طرف بقیه موجودات، گونهای تعریف میشوند که خواستار نابودی بقیه گونهها هستند. در این مجموعه بارها شاهد این هستیم که موجودات از وجود انسانها به خاطر خطری که برای بقیه گونهها دارند شکایت میکنند. همچنین انسان از طرف طبیعت مورد نفرت قرار گرفته است.
انیمه سومالی و روح جنگل یکی از پرمحتواترین انیمههای سال 2020 بود. محتواهایی که در این انیمه به کار رفتند شاملِ احساسات، روابط فرزندان با والدین خود و نحوه رفتار انسان با طبیعت است. این انیمه را میتوان به کسانی که به روند عادی زندگی، روابط میان انسانها و روانشناسی علاقهمند هستند، پیشنهاد کرد.

خط داستانی ملایم و یکنواخت
اثر یک خط داستانی ملایم و یکنواخت دارد. در مسیری که پدر و دختر باهم در حال سفر هستند، از جاهای متفاوتی عبور میکنند که برای مخاطب جالب و لذت بخش است. تقریباً هر دهکده، سبک زندگی و موجودات منحصر به فرد خود را دارد و این برای مخاطب شگفتانگیز به نظر میآید. تنوع موجودات این دنیا بسیار بیشتر از دنیای واقعی بوده و این یکی دیگر از شگفتیهای این داستان است.
ابتدای داستان شاهد این هستیم که نگهبان جنگل یعنی گولم توسط دختربچهای گم شده در جنگل پدر خطاب میشود. داستان در رابطه با سفر پدر و دختری است که باهم رابطه خونی ندارند، اما همدیگر را قلباً دوست دارند. هرچند که در صحبت، گولم خود را موجودی بی احساس معرفی کند. گولم این سفر را بهخاطر دختر شروع میکند.
هر گولم عمر از پیش تعیین شدۀ هزارساله دارد. زمانی که گولم سومالی را پیدا میکند، کمتر از دو سال به پایان عمرش باقی مانده است. گولم میداند که اگر عمرش به اتمام برسد، دختری که او را پدر خطاب کرده است نمیتواند زیاد در جنگل دوام بیاورد. به این دلیل، این پدر و دختر قصۀ ما سفر ماجراجویانه خود را آغاز میکنند تا انسانها را پیدا کنند.
البته دختر کوچولوی قصه از حقیقت ماجرا بیخبر است و صرفاً با پدر خود مسافرت میکند. تنها کسی که از ماجرا با خبر هستند خود گولم و کسانی هستند که خودش آنها را در جریان حقیقت قرار میدهد. در حین سفر سومالی و گولم دوستان زیادی پیدا میکنند که هرکدام ماجرای متفاوتی دارند. هرکدام از آنها داستان و فواید منحصر به فرد خود را برای سومالی و گولم دارند.
پیدا کردن حقیقت
گولم و سومالی برای پیدا کردن حقیقت راجع به انسانها به دهکدۀ جادوگرها سفر میکنند. جادوگران حکم کتابدار را دارند و از تمامی کتابهای موجود در جهان مراقبت میکنند. در آن کتابخانه از هر کتاب در جهان حداقل یک نسخه وجود دارد. وقتی که گولم و سومالی از جادوگران در رابطه با آنها میپرسند جوابی که میدهند قابل تأمل است.
“ما (جادوگرها) قبیلهای هستیم که خودمان را وقف دنیا کردیم برای شکرگزاری خدایی که زمین و آسمان را آفرید”. این تلاش بی حد و حصر غرب و شرق برای خوب نشان دادن چهرۀ جادو و از این قبیل مسائل اشتباه واقعاً ستودنی و تحسین برانگیز است.
داستان سومالی و روح جنگل یک داستان جذاب است که مخاطب را دچار دلزدگی و خستگی نمیکند. در هر قسمت با یک ماجرای متفاوت روبهرو هستیم و هر لحظه بیشتر به حقیقت نزدیک میشویم. این اثر اولین فصل انیمه سومالی و روح جنگل است و به احتمال زیاد باید شاهد فصل دوم این مجموعه نیز باشیم.

داستانی با شخصیتهای متنوع
انیمه، شخصیتهای متنوعی دارد. در هر دهکدهای که این پدر و دختر قصه ما پا میگذارند با شخصیتهای جدیدی روبهرو میشویم. شخصیت اصلی این انیمه که داستان حول محور او میچرخد، دختربچهای به اسم سومالی است. سومالی یک دختربچه فوقالعاده بازیگوش و بانمک است. بیشتر جذابیت داستان به خاطر همین شخصیت بانمک و شیطنتآمیز اوست. شیطنتها و بازیگوشیهای او نمادی از رفتارهای کودکانه هستند.
انیمه هم در وصف کودکان گونه انسان، بیان میشود که کودکانی بسیار کنجکاو و متمایل به سرپیچی از دستورات هستند. شخصیت سومالی، نمادی از کودکان است که در چه شرایطی و برای چه دلیلی ناراحت میشوند، دغدغه کودکان چیست و آنها از لحاظ روحی و روانی به چه چیزهایی نیاز دارند.
گولم شخصیت اصلی دیگر این انیمه است. او موجودی قوی و قدرتمند بوده که وظیفهاش نگهبانی از جنگل و موجودات داخل آن میباشد. گولم همچنین سرپرست یک بچه و از دیدگاه سومالی یک پدر است. گولم به خاطر احساساتی که داشت، تمام تلاش و توان خود را برای سومالی خرج کرد. او وظیفه اصلی خود که محافظت از جنگل بود را رها کرده و به خاطر سومالی، سفری خطرناک و ماجراجویانه را آغاز میکند.
پدرها و فرزندان
گولم را در این انیمه میتوان نماد پدر دانست. موجودی که به گفته خود، احساساتی ندارد و این مسائل را درک نمیکند اما در باطن خودش، احساسات و عشقی بیحدومرز جریان دارد. معمولاً پدرها از نگاه بچهها و دیگران موجوداتی بیاحساس تلقی میشوند که میتوان گفت این انیمه، نظری خلاف این دیدگاه دارد.
گولم و سومالی در طی داستان با شخصیتهای زیادی آشنا و همراه میشوند. آنها به دلیل شرایط سفرشان مجبوراند بعضی مواقع در دهکدهای به مدتی طولانی اقامت داشته باشند و با خانوادهای دیگر زندگی کنند. بعضی مواقع مجبور میشوند برای کمک گرفتن، مدتی کوتاه را در خانهای بگذرانند و به همین دلایل در سفر همواره شاهد شخصیتهای جدید و متنوع هستیم. سومالی و روح جنگل یک انیمه بسیار مثبت و پرمحتوا از لحاظ شخصیتپردازی است.

فانتزی جذاب
انیمه سومالی و روح جنگل طبق داستان فانتزی و تنوع بالای موجودات و دهکدههایی که در این انیمه وجود دارند، باید طراحی و رنگآمیزی قوی داشته باشد. علاوه بر طراحی موسیقی به کار رفته در انیمه نیز تأثیرگذار و حس برانگیز بود.
طراحی محیطها در انیمه رنگارنگ و با جزئیات بود. ما تقریباً در هر قسمت شاهد یک محیط جدید در دهکدهها یا بین مسیر بودیم. این محیطهای متنوع، با طراحی منحصر به فرد و با جزئیات خود هر کدام متفاوت از قسمتهای دیگر طراحی شده بودند.
موجودات داخل انیمه که شامل حیوانات، انسانها و گونههای متمدن دیگر میشوند، بسیار با تنوع و خلاقیت بالا طراحی شده بودند. در مسیر سفر با گونهها و حیوانات مختلف روبهرو میشویم. این خلاقیت نوآورانه و جدید برای مخاطب تازگی و شگفتی به ارمغان میآورد.
چهرههای طراحی شده در انیمه نیز قابل تأمل است. شخصیت اول داستان که دختربچهای بسیار بانمک و بامزه است، اکثر اوقات با قیافههای بامزه و خندهدار و لبخند از بناگوش در رفته ظاهر میشود. همچنین طراحی ظاهر شخصیتها متناسب با تیپ شخصیتی آنها بود.
موسیقی گوشنواز
صداگذاری شخصیتها کاملاً با تیپ شخصیتی و رفتار آنها همگام بود. شنیدن صدای شخصیتها برای مخاطب راحت و مناسب بوده و باعث تعجب مخاطب نمیشد. صداگذاریها مخصوصاً صداگذاری سومالی طبق شخصیت خودش کمدی بود و باعث خنده و رضایت مخاطب میشد.
صداگذاری نه تنها در زمینه شخصیتها بلکه در زمینه طبیعت هم قشنگ و گوشنواز کار شده بود. یک صدای مصنوعی که از صدای واقعی طبیعت قشنگتر به نظر میرسید.موسیقی نیز در انیمه به خوبی به کار گرفته شده بود. موسیقی آغازین این انیمه آرام و دلنواز بود. موسیقی متن نیز در موقع مناسب عملکرد قابل قبولی داشته و مخاطب را بیشتر درگیر احساسات صحنهها میکرد. موسیقی متن مخصوصاً در صحنههای غمگین بسیار عالی عمل کرده بود.
انیمه سومالی و روح جنگل از لحاظ فنی عملکرد بسیار مطلوب و مناسبی را از خود ارائه داده است. در میان انیمههای زمستان 2020 این انیمه، یکی از پرمحتواترین انیمههای این فصل بود که از لحاظ فنی عملکرد خوب و قابل قبولی نسبت به بقیه انیمهها ارائه داده است.
0 نظر ثبت شده