سالهای میانی دهه 70 برای غولهای کمیکسازی یعنی مارول و دیسی سالهای خوبی نبودند. در این سالها ژانرهای ابرقهرمانی، وسترن و فکاهی از تب و تاب افتاده بودند و صنعت کمیک حال و روز خوبی نداشت. در این دوره فقط کمیکهای علمی-تخیلی و ترسناک بود که تا حدودی خوانندههای خود نگه داشته بود. مارول و دیسی برای حفظ و پیدا کردن مخاطبهای جدید در سالهای 1975 تا 1978 عنوانهای متعددی را روانه بازار کردند. مثلا دیسی به تنهایی پنجاه عنوان منتشر کرد ولی فقط شش عنوانش توانست تا شماره دوازده یا سیزده برسد. اینجا بود که این دو شرکت دست به دامن هالیوود شدند.
سینما و تلویزیون تا همان زمان هم بسیاری از عنوانهای کمیک به عنوان الهامبخش تولیدات خودشون استفاده میکردند. مثلا کارتون دوستان ابرقهرمان موفقترین برنامه تلویزیونی صبحهای شنبه در آمریکا بود. همچنین زن اعجابانگیز و هالک شکستناپذیر از جمله سریالهای پرطرفدار بودند. یا اینکه اسپایدرمن هر هفته بچههای زیادی رو پای تلویزیون نگه میداشت.
مارول در این میان به دنبال تولید کمیک از روی فیلمهایی بود که حدس میزد در گیشه فروش خوبی دارند. ولی اولین تجربه مارول در این زمینه به هیچوجه موفقیتآمیز نبود. مثلا فیلم علمی_تخیلی فرار لوگان با شکست مفتضحانهای روبهرو شد. این اتفاق برای کتاب مصورش هم افتاد. اما «روی توماس» از سردبیران وقت مارول زمانی که از پشت صحنه فیلم جنگ ستارگان بازدید کرد، عاشق این فیلم شد و از آنجا که «جورج لوکاس» کارگردان این فیلم بدش نمیآمد که فیلمش با یک کمیک معروف بشود، مارول دستبهکار شد و در نهایت شماره نخست عنوان مصور جنگ ستارگان رو دقیقا قبل از نمایش فیلم به بازار فرستاد.
شماره نخست که توسط خود روی توماس و هاوارد چیکن نوشته و طراحی شده بود به طور دقیقی داستان رو روایت میکرد. این فیلم هم تمام رکوردهای هالیوود رو شکست و بازار رو تسخیر کرد. بنابراین به خاطر جوی که در تماشای فیلم بود، تمام کمیکهای جنگ ستارگان فروش رفت. این داستان تا جایی ادامه پیدا کرد که شماره نخست چندین بار تجدید چاپ شد و در نهایت هم یک میلیون نسخه از آن فروش رفت. این اتفاق تا قبل از آن فقط برای کمیکهای بتمن رخ داده بود که به واسطه محبوبیت سریال تلویزیون بتمن به تیراژ یک میلیونی رسیده بود.
جنگ ستارگان تاثیر بسیار زیادی روی صنعت سینما گذاشت و بسیاری از مردم را به ماجراهای مربوط به فضا و ارتباط با بیگانگان و سفرهای فضایی مشتاق کرد. برای همین هم خالقان کمیک از این فرصت استفاده کردند و قهرمانهای محبوبی مانند «مردان ایکس» و «لژیون ابرقهرمانان» را از روی زمین به آسمان بردند. این موفقیتها در سینما و کمیک باعث شد تا ناشران به دنبال دریافت مجوز برای چاپ عنوانهای مصور مبتنی بر برنامههای تلویزیونی، اسباببازی و فیلمهای محبوب بروند. از همین زمان بود که اسباببازیهای پرطرفداری مانند «مایکروناتها»، «روباتهای فضایی» و «روباتهای تغییر شکلدهنده» وارد داستانهای مصور مارول شدند. همیاری دنیای کمیک و هالیوود باعث به دست آوردن سود سرشاری برای این دو صنعت شد.
در نهایت هم جنگ ستارگان پس از صد شماره داستان دسته اول در سال 1986 متوقف شد. در هر صورت شوق و ذوقی که برای تماشای جنگ ستارگان در میان دوستداران سینما وجود داشت به دنیای کمیک هم سرایت کرد. شرکتهای تولید کننده در این دو صنعت به دنبال به روز کردن روشهای تولید و محتوا و دست برداشتن از متدهای قدیمی بودند.
0 نظر ثبت شده