همانطور که گفته شد شهرت نتیزنها و یا شهروندان کرهای به نظرات مخرب آنهاست. چرا که بازدهی نظرات آنها باعث خسارتهای روحی و جانی هنرمندانهای تاثیرگذاری بوده است. درگذشتهایی که در جهان بسیار خبرساز شده است.
یکی از پر سروصداترین اتفاقات در کیپاپ خودکشی بعضی از هنرمندان معروف این صنعت بودهاست. سال 2017 خبر خودکشی جونگهیون (jonghyun) عضو گروه شاینی (shinee) باعث شد جمع کثیری از علاقمندان به گروه و موسیقی کیپاپ غمگین شوند. در هجدهم دسامبر توسط کمپانی SM تایید شد که جونگهیون به خواست خود از زندگیاش دست کشیده است.
در راستای انتشار خبر فوت جونگهیون که گفته میشد به علت افسردگی تصمیم به این عمل گرفته است، جریانهای متفاوتی در کرهجنوبی شکل گرفت. در یکی از این جریانات طرفداران یکیدیگر را به گذاشتن نظرات مثبت برای هنرمندان دعوت میکردند. از طرفی کسانی را که برای او نظرات منفی میگذاشتهاند را متهم و مقصر اصلی افسردگی او میدانستند.
عده ای نیز عقیده داشتند که مقصر اصلی این اتفاق، سختگیریهای کمپانی و تحت فشار بودن جونگهیون بوده است. چرا که برنامه کاری آیدلها به شدت شلوغ و پرفشار است. تا جایی که بعضی از آیدلها مجبور میشوند پس از گذراندن تمرینهای سخت، دورهای در هیچ فعالیتی شرکت نکرده و استراحت کنند. به طور مثال اخیرا در فعالیتهای گروه توایس (Twice) این موضوع یعنی غیبت بعضی از افراد که دلیل آن استراحت اعضا عنوان شده است، بیشتر دیده میشود.
پس از انتشار گسترده خبر فوت جونگهیون، در مراسمهای آخر سال و جشنوارههای موسیقی مراسمهای یاد بود زیادی برای او برگذار شد. خوانندگانی از جمله آیو IU و لیهای Lee hi به یاد وی اجراهای ویژهای برگذار کردند. آیو که یکی از دوستان جونگهیون محسوب میشد در سخنرانی به یاد ماندنیش در مراسم Golden disk awards سال 2018، از آیدلها تقاضا کرد که برای جلوگیری از اینگونه اتفاقات خوب استراحت کنند و هرطور که میخواهند رفتار کنند.
“امیدوارم همهی شما اول از همه به فکر خودتان باشید. از صمیم قلب امیدوارم که زیاد از حد جلوی احساساتتان را نگرفته و بیمار نشوید”
مردم کرهجنوبی ولی آماده پذیرش چنین جریانی نیستند. با وجود پیشرفت در زمینههای مختلف، در ذهن اکثریت مردم هنوز چهارچوبهای سخت و دیدگاههای پر از تعصب دیده میشد. آنها نتوانستند قبول کنند که هر فرد اختیار دارد هرطور که میخواهد رفتار کند و یا لباس بپوشد. هر چند این فرهنگ در بسیاری از مناطق دنیا جا نیفتاده است و فقط شامل مردم کرهجنوبی نمیشود.
اما آنچه که باعث شده است در این مقاله از این موضوع صحبت به میان آید، نتیجه این تعصبات و انعطاف نپذیر بودن مردم است که بعد از جونگهیون دو خودکشی دیگر را نیز به همراه داشت.
خواننده سولی (sulli) عضو سابق گروه Fx مردم را با خبر خودکشیاش در سال 2019 شوکه کرد. در روز چهاردهم اکتبر سال 2019 تایید شد که سولی جان خود را گرفته است. با وجود فعالیتهای اخیر او ضمن شرکت در برنامهها و سریالها، باور این واقعیت برای طرفداران او بسیار دشوار بود.
اما پس از کمی جستجو طرفدارن وی، متوجه یکی از علتهای بارز خودکشی او شدند. قضاوت مردم. سولی به خاطر طرز پوشش و رفتارش حسابی توسط مردم مورد انتقاد واقع میشد. تمامی صفحات او همراه نظرات مخرب مردم بودهاست . سرانجام وی این تصمیم تلخ را گرفته و از زندگیش دست کشیده بوده است.
مدت کوتاهی پس از درگذشت سولی، طرفداران متوجه دوست نزدیک او، گوهارا (Goo hara) شدند. در live ها یا تماسهای مستقیم این فرد با طرفداران، همه متوجه اوضاع روحی بد وی شدند. با وجود آنکه در آن زمان مردم یکدیگر را دعوت میکردند تا زیر صفحات گوهارا، وی را دلداری دهند، در 24ام نوامبر خبر فوت وی نیز به شیوه دوستش سولی تایید شد.
این سه مرگ و دلایل آن، از جریانات بسیار متاثرکننده در کیپاپ شمرده میشود. چرا که در پی آن طرفداران جهانی که ذهنشان به دور از تعصبات مختلف بود، از مردم کرهجنوبی خواستند که دست ار آزار هنرمندان با نظرات مخرب خود بردارند. طرفداران معتقد بودند که درست است که هیچ آدمی بی عیب و نقص نیست، اما اتفاقا همین جمله دال بر آن است که یکدیگر را با هر ویژگی پذیرا باشیم.
درست است که گاهی انتقاد موجب اصلاح میشود اما در کشوری نظیر کرهجنوبی که در بیشتر مواقع یک خطا مساوی است با پایان حرفه کاری فرد، این نظرات باید با دقت بیشتر و لحنی مناسب تری بیان شوند.
دلیل بزرگداشت نام آن سه نفر برای طرفدارن کیپاپ خودکشی نبوده است. بلکه علت خودکشی آنهاست. افسردگی جزو بیماریهای شایع و به اصطلاح روانشناسان یک نوع سرماخوردگی در این حیطه شمرده میشود. از میان مردم، عده زیادی به این بیماری دچارند. به همین خاطر جمع کثیری از طرفداران با آن سه نفر و تصمیمشان همدردی میکردند.
به عقیده طرفداران جهانی کیپاپ، هنرمندان این صنعت بیشتر در معرض خطر افسردگیاند. چرا که کیپاپ یک صنعت پر از رقابتهای نفسیگیر است. پس در این حجم از فشار روحی و جسمی مخاطب نباید با لحن زننده منجر به فشار بیشتر بر آیدل شود.
البته فرهنگ سازی یک معقوله بسیار طولانی مدست است. باوجود آن سه مرگ دردناک ، هنوز عده زیادی بدون توجه به اتفاقات چندسال گذشته، همچنان خشم خود را در مقابل هنرمندان و زیر صفحات آنها تخلیه میکنند. اما میتوان جرقه این فرهنگسازی را از طرف خود رسانه، هنرمندان و حتی مردم مشاهده کرد. منتظر مقاله آینده باشید. در شماره آینده بیشتر به این رسانهها، هنرمندان و حتی مردم دغدغهمند پرداخته شده است.
0 نظر ثبت شده